Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Yoghurt- och myntaröra (Labne bel toum)

Labne bel toum

Finns inte grekisk eller turkisk yoghurt i din affär, använd då matlagningsyoghurt.

Yoghurt- och myntaröra (Labne bel toum)
Yoghurt- och myntaröra (Labne bel toum)
Yoghurt- och myntaröra (Labne bel toum)

Ingredienser

  • 6 dlyoghurt- grekisk eller turkisk
  • 1 klyftavitlök- pressad
  • 1 mskmynta- finhackad, färsk
  • 2 krmsalt

Garnering

  • olivolja
  • mynta- färsk

Gör så här

  1. Låt yoghurt rinna av i kaffefilter 4-6 timmar. Blanda alla ingredienser med avrunnen yoghurt.

  2. Lägg yoghurtröran i en grund skål. Tryck en sked mot kanten och vrid samtidigt skålen så att en fördjupning bildas. Häll på lite olivolja och garnera med färsk mynta.

Vad tyckte du om receptet?