Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på yoghurt- och honungssorbet med hasselnötskaka och saffranskräm. Honung ger smak och sötma i kakan, sorbeten och saffranskrämen.
Blanda ihop yoghurt, honung, vatten och citronsaft. Frys blandningen i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant). Skeda upp och ställ sorbeten i frysen fram till servering.
Kaka: Sätt ugnen på 175°. Mixa nötterna i en matberedare. Smält smöret. Lättvispa äggvitorna och blanda ner honung och florsocker.
Tillsätt försiktigt det smälta smöret. Sikta i mjölet och vänd ner hasselnötterna.
Bred ut smeten tunt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna något på galler innan bakplåtspapperet dras bort. Skär kakan i tunna remsor.
Kräm: Blanda alla ingredienser och häll i en spritspåse.
Lägg kakremsor i botten på tallrikar. Skeda upp sorbeten med en varm sked och lägg på kakan. Spritsa lite saffranskräm vid sidan om. Garnera med bär och citronmeliss eller mynta.