Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Yoghurt med blåbär och limehonung

Blåbär- och limekombinationen är en fullträff. Frysta blåbär är utmärkt så här års, även om desserten blir ännu lite godare med färska. Här ska det vara grekisk yoghurt som är krämig och har en mild syra.

Yoghurt med blåbär och limehonungYoghurt med blåbär och limehonungYoghurt med blåbär och limehonung
Yoghurt med blåbär och limehonung Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 dlgrekisk yoghurt
  • 0,5 dlhonung- flytande eller fast
  • 1lime
  • 200 gblåbär- frysta och tinade

Gör så här

  1. Värm honungen om den är fast. Värm i mikro ca 10 sekunder tills den blir rinnig. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv av skalet. Blanda samman honung och limeskal.

  2. Mosa hälften av bären och smaksätt med någon tsk av honungen. Blanda bärmoset med hälften av yoghurten.

  3. Blanda ner bäryoghurten i resten av yoghurten lite slarvigt. Lägg upp i skålar med resterande bär och ringla över limehonung.

Vad tyckte du om receptet?