När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
500 gkycklinglårfilé
1vitlöksklyfta
1,5 dlsoja- japansk
1 mskingefära- riven
1 dlmirin (söt matlagningssake)- risvin
Tillbehör
evris
6salladslökar
2 mskwasabi
1 tskshichimi togarashi- se nedan
Gör så här
Skär kycklingen i ca 3 x 3 cm stora bitar. Kycklingen behöver inte putsas utan allt fett ska vara kvar; det är det som blir gott när det grillas och får en karamelliserad yta.
Skala och riv vitlöken. Blanda kycklingen med vitlök, soja, ingefära och mirin. Låt marinera ca 4 timmar i kylen men gärna längre.
Lägg träspetten i kallt vatten ca 2 timmar, de kan annars brinna upp på grillen. Se till att grillen är riktigt het.
Trä upp kycklingen på spetten. Spara marinaden. Koka marinaden ca 5 min.
Grilla spetten runt om ca 10 min. Pensla under tiden med marinaden. Grilla tills kycklingen har mycket färg och en karamelliserad yta.
Servera spetten, eventuellt med ris och med marinaden, finstrimlad salladslök och shichimi togarashi.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4,2 · 21 röster)
Shichimi togarashi
10 min, ca 1 1/2 dl:
Pepprig fröblandning, god att strö över asiatiska rätter.
1 bit torkad pomerans
2 msk sichuanpeppar
2 ½ msk koreanskt chilipulver (gochugaru)
1 msk asiatiska torkade små chili
1 tsk mald ingefära
1 ark norialger
1 tsk svarta vallmofrön
1 msk rostade sesamfrön
1 msk hampafrön
Gör så här:
1. Riv pomeransskalet. Mixa eller mortla alla kryddor utom sesam- och hampafrön.
2. Tillsätt sesam- och hampafrön och mortla grovt, det ska fortfarande vara en del hela frön i blandningen.