Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Yakisoba med kyckling

Yakisoba är en enkel och snabb rätt med mycket smak! Smaken kommer från en sås av ostronsås, ketchup och worcestersås. Rätten innehåller kyckling och mycket grönsaker som man kan variera beroende på vad som finns i kylen. Den serveras med kokta nudlar som blandas ner i stekpannan eller serveras till. En bra rätt när man behöver använda upp grönsaker som behöver tas tillvara. Det kan vara rester av olika kålsorter, morötter, palsternacka, böngroddar, zucchini eller aubergine.

Yakisoba med kycklingYakisoba med kycklingYakisoba med kyckling
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gkyckling- låt- och bröstkött, strimlad
  • 1rödlök
  • 23paprikor- gärna i olika färger
  • 200 grödkål- eller vitkål

Yakisobasås

  • 3 mskostronsås
  • 2 mskjapansk soja
  • 2 mskketchup
  • 1 mskworcestersås
  • rapsolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 250 gäggnudlar

Gör så här

  1. Yakisobasås: Blanda samman alla ingredienser.

  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Stek kycklingen i 1 msk olja tills den fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Ta upp kycklingen.

  3. Skala och strimla löken. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och strimla kålen. Stek grönsakerna i stekpannan i 1 msk olja på hög värme. Blanda i kycklingen när grönsakerna fått färg och sänk värmen.

  4. Blanda ner yakisobasås i stekpannan och blanda väl. Låt sjuda under omrörning i ca 2 min . Blanda ner nudlarna eller servera dem till.

Vad tyckte du om receptet?