Många tycker om den japanska rätten yakiniku. Marita har gjort yakiniku i många år efter detta recept som hon nu vill dela med sig till Allt om Mat:s läsare.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
600 gentrecôte- eller biff, frusen
1,5 dlsoja- japansk
3 mskmirin (söt matlagningssake)
3 msksherry- torr, eller sake
1vitlök- klyfta, pressad
2 mskströsocker
1 mskingefära- färsk riven
1 mskrapsolja
0,5 dlpurjolök- fint skuren
2 msksesamfrö
Tillbehör
ris
sallad
Gör så här
Låt entrecôten halvtina och skär den sedan i mycket tunna skivor.
Blanda alla ingredienserna till såsen utom purjolök.
Varva köttskivorna med såsen. Blanda ordentligt sa att såsen når köttet överallt. Låt marinera 2–6 timmar.
Hetta upp en stekpanna och stek köttet i olja tills det mesta av marinaden kokat in, ca 5 min. Tillsätt purjolöken mot slutet.
Strö över lite sesamfrö och servera med ris, isbergssallad och gurka.
Ps. Mirin finns på den asiatiska hyllan eller i en asiatisk butik. Köttet ska frysas för att sedan halvtina och skäras i riktigt tunna skivor.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4 · 201 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!