Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Yakiniku

Många tycker om den japanska rätten yakiniku. Marita har gjort yakiniku i många år efter detta recept som hon nu vill dela med sig till Allt om Mat:s läsare.

Yakiniku
Yakiniku
Yakiniku
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 600 gentrecôte- eller biff, frusen
  • 1,5 dlsoja- japansk
  • 3 mskmirin (söt matlagningssake)
  • 3 msksherry- torr, eller sake
  • 1vitlök- klyfta, pressad
  • 2 mskströsocker
  • 1 mskingefära- färsk riven
  • 1 mskrapsolja
  • 0,5 dlpurjolök- fint skuren
  • 2 msksesamfrö

Tillbehör

  • ris
  • sallad

Gör så här

  1. Låt entrecôten halvtina och skär den sedan i mycket tunna skivor.

  2. Blanda alla ingredienserna till såsen utom purjolök.

  3. Varva köttskivorna med såsen. Blanda ordentligt sa att såsen når köttet överallt. Låt marinera 2–6 timmar.

  4. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i olja tills det mesta av marinaden kokat in, ca 5 min. Tillsätt purjolöken mot slutet.

  5. Strö över lite sesamfrö och servera med ris, isbergssallad och gurka.

  6. Ps. Mirin finns på den asiatiska hyllan eller i en asiatisk butik. Köttet ska frysas för att sedan halvtina och skäras i riktigt tunna skivor.

Vad tyckte du om receptet?

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!