Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Yakiniku med ponzudipp

Recept på yakiniku med ponzudipp. Välj ett rejält fettmarmorerat nötkött, gärna entrecôte eller biff. Den som inte har grill kan steka köttet på riktigt hög värme. 

Yakiniku med ponzudippYakiniku med ponzudippYakiniku med ponzudipp

Ingredienser

  • 4 dlsushiris
  • 2 mskrisvinäger
  • 2 mskmirin (söt matlagningssake)- risvinäger
  • 4 tskfurikake- (japansk kryddblandning)
  • 4 arknorialger
  • 500 gnötkött- (entrecôte, biff eller wagyu)
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 12shisoblad- eller krispiga salladsblad
  • 1 dlgari- inlagd ingefära
  • 4 mskwasabi

Ponzu

  • 1kombualg
  • 0,5 dlsoja- japansk
  • 1,5 msksake- torr sherry eller vitt vin
  • 1 mskmirin (söt matlagningssake)- risvin
  • 1 mskrisvinäger
  • 1,5 mskcitron- pressad eller yuzujuice
  • 0,25citron- eller 1/3 yuzu, finrivet skal

Gör så här

  1. Ponzu: Koka upp kombu, soja, sake och mirin i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och låt svalna. Blanda med risvinäger, citrussaft och -skal. 

  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda det färdigkokta riset med vinäger och mirin. Lägg upp i skålar och strö över furikake. 

  3. Klipp noriarken i mindre fyrkanter. Rosta dem snabbt i en stekpanna så att de får mer smak och godare ”crunch”.

  4. Skär köttet i skivor och grilla det snabbt på het grill. Krydda med salt och peppar. 

  5. Servera köttet med ponzudressing och ris. Slå in i små paket med norialger, shisoblad, gari och wasabi.

Vad tyckte du om receptet?