Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Wraps med halloumi, avokadokräm och majssalsa

Wraps med halloumi, avokadokräm och majssalsa är fyllda med stekt halloumi, en syrlig majssalsa och en luftig avokadokräm. Koriandern kan ersättas med mynta, persilja eller andra örter.

David Frenkiel
Luise Vindahl
Wraps med halloumi, avokadokräm och majssalsa
Wraps med halloumi, avokadokräm och majssalsa
Wraps med halloumi, avokadokräm och majssalsa
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 250 ghalloumi
  • 4morötter
  • 1 mskrapsolja- eller smör
  • 4pitabröd- stora, platta av råg, s k libabröd

Majssalsa

  • 2 dlmajskorn
  • 6körsbärstomater
  • 1 krukakoriander
  • 1röd chili- liten, t ex spansk peppar
  • 2 mskolivolja
  • 1 msklime- pressad
  • 0,5 tsksalt

Avokadokräm

  • 2avokador
  • 1 dlyoghurt- turkisk
  • 1 dlvatten
  • 2 mskcitron- pressad
  • 0,5 krukamynta- eller persilja
  • 50 gspenat
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Majssalsa: Skölj av majsen med kallt vatten och lägg dem i en skål. Finhacka tomaterna. Hacka koriandern. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda alla ingredienser och krydda med salt.

  2. Avokadokräm: Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ut fruktköttet. Mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Krydda med salt.

  3. Skiva halloumin. Skala och grovriv morötterna. Stek halloumin gyllene på båda sidor.

  4. Bred ut en klick avokadokräm mitt på varje bröd, man kan dela barnens bröd i hälften för tunnare rullar. Lägg på 2–3 skivor halloumi på längden. Toppa med majssalsa och morötter.

  5. Torka ur stekpannan. Rulla ihop bröden hårt och lägg dem tätt i stekpannan med en annan stekpanna som tyngd över. Låt torrsteka ca 2 min på ena sidan och sedan ca 1 minut på andra sidan så att brödet blir krispigt och varmt. Rulla smörgåspapper runt för att göra dem lättare att hålla. Skär itu varje rulle på mitten och servera med resterande avokadokräm att doppa i.

Vad tyckte du om receptet?