Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Wraps med gräslöksfärskost och rökt lax

Wraps med gräslöksfärskost och rökt lax är härligt somriga wraps som innehåller generöst med fyllning. Om man vill kan man byta ut grapefrukten mot avokado.

Wraps med gräslöksfärskost och rökt lax
Wraps med gräslöksfärskost och rökt lax
Wraps med gräslöksfärskost och rökt lax
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4tortillabröd
  • 8 skivorlax- kallrökt (200 g)
  • 1citron
  • 100 gfärskost- naturell
  • 2 mskgräslök- hackad
  • 2 mskdill- hackad
  • 100 grödkål
  • 8sparrisar- gröna
  • 1blodgrape
  • 20 gspenat
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 tsk saft. Blanda färskost, gräslök och dill. Tillsätt citronskal och citronsaft. Bred färskosten på tortillabröden.

  2. Ansa och finstrimla rödkålen, gärna på mandolin. Stek eller grilla sparrisen runtom i en grill- eller stekpanna. Låt svalna.  Skär bort skalet från grapefrukten och skär ut hinnfria klyftor.

  3. Fördela kål, sparris, grapefrukt, lax och spenat på bröden. Krydda med peppar.

  4. Rulla ihop wrapsen och linda in dem i smörgåspapper.  Knyt ett tunt snöre i varje ände. Halvera wrapsen på mitten, precis före servering.

Vad tyckte du om receptet?