Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Wraps med fläskfilé & bönor

Lätta att slå in i smörpapper och ta med i fickan eller väskan. Jättebra mat att skicka med barnen på utflykten.

Wraps med fläskfilé & bönor
Wraps med fläskfilé & bönor
Wraps med fläskfilé & bönor
Annika Broman

Ingredienser

  • 150 gfläskfilé
  • 1 mskchili- sweet samt extra för topping
  • lime- saften av en
  • 1 mskrapsolja
  • 4tortillabröd- stora
  • 2salladslökar
  • 1,5 dlbönor- blandade kokta, typ svarta bönor och stora vita
  • 2 mskrödlök- finhackad
  • 1 mskolivolja
  • salt
  • peppar
  • 2avokado
  • 68salladsblad- med stora blad typ roman eller krisp

Gör så här

  1. Skiva fläskfilén och lägg i plastpåse tillsammans med sweet chili, lime och olja över natten.

  2. Stek skivorna på låg värme i en stekpanna med nonstick-beläggning tills köttet är genomstekt. Låt svalna.

  3. Blanda bönorna med olivolja, rödlök, salt och peppar. Mosa ihop lite med en gaffel. Dela avokadon, ta bort kärnan, lyft ur och skiva avokadoköttet.

  4. Bygg wrapsen genom att lägga ut alla 4 bröden på smörgåspapper. Lägg salladsbladen mitt på bröden och lämna en kant runt sidorna,

  5. Lägg på bönor, kött, avokado och salladslök. Tag lite extra sweet chili om du vill. Rulla in genom att vika in sidorna.

  6. Slå in i wrapsen i smörgåspapper. Färdiga att ta med på utflykten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök