Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Wraps med böckling och ägg royal omelett

I stället för böckling kan man använda Kippers, som är rökt sill utan ryggben.

Wraps med böckling och ägg royal omelettWraps med böckling och ägg royal omelettWraps med böckling och ägg royal omelett
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 4libabröd
  • 1sallad- Cosmopolitan
  • 1 stormorot
  • 8böcklingar- eller kippers

Syrad rödlök

  • 2rödlökar
  • 0,5 dlättiksprit- 12 %
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dlvatten
  • 2 krmsalt

Ägg royal omeletter

  • 3ägg
  • 2äggulor
  • 1 dlgrädde
  • 1 dlmjölk
  • salt- peppar, kajennpeppar
  • 2 msksmör

Gör så här

  1. Dela böckling/kippers i skinn- och benfria bitar. Skölj sallaten. Skala och strimla moroten.

  2. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor. Koka upp ättiksprit, socker, vatten och salt i en kastrull. Häll lagen över löken och låt den kallna.

  3. Vispa samman ägg, äggulor, mjölk och grädde med salt, peppar och lite kajennpeppar i en skål. Grädda fyra tunna omeletter i en stekpanna med smör. Lägg upp dem på smörpapper.

  4. Lägg sallatsblad, äggroyal omeletter på libabröden. Fördela rökt fisk, morotsstrimlor och syrad rödlök ovanpå. Vik ihop bröden till wraps och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök