Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Wrap med inkokt rabarber, lemon curd och färskost

En annorlunda dessert, perfekt för picknicken. Rulla in rabarber och lemon curd i hemgjorda bröd.

Wrap med inkokt rabarber, lemon curd och färskost
Wrap med inkokt rabarber, lemon curd och färskost
Wrap med inkokt rabarber, lemon curd och färskost

Wrap

  • 1 dlmjölk
  • 3,5 dlvetemjöl
  • 8 gjäst
  • 2 mskströsocker
  • 1 tsksalt
  • 50 gsmör- rumsvarmt

Inkokt rabarber

  • 2 stjälkarrabarber- (ca 350 g)
  • 1vaniljstång
  • 1 dlströsocker
  • 1 tsksalt
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 1citron- pressad saft

Fyllning

  • 0,5 dllemon curd
  • 100 gnaturell färskost

Garnering

  • 1 krukamynta

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i ca 3 cm breda bitar. Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna. Koka upp vaniljstång, vaniljfrön, socker, vatten och citronsaft i en kastrull. Tillsätt rabarbern och låt nätt och jämnt koka upp. När första bubblan syns, ta kastrullen åt sidan och täck med plastfolie. Låt stå i rumstemperatur ca 12 timmar.

  2. Blanda mjölk, 1 dl mjöl och jäst väl och låt jäsa tills första bubblan syns, ca 45 min.

  3. Tillsätt 2 1/2 dl mjöl, socker och salt i degen och blanda till en smidig deg ca 15 min i hushållsmaskin. Blanda i smöret klickvis och arbeta degen ytterligare ca 10 min.

  4. Dela degen i fyra bitar och forma dem till runda bullar. Kavla ut bullarna till runda kakor, ca 1 mm tjocka, på mjölad arbetsbänk.

  5. Värm en stekpanna och stek wrapsen ca 1 1/2 minut på varje sida. Linda genast in dem i plastfolie och låt dem kallna.

  6. Lägg wrapsen på smörgåspapper och bred på lemon curd och färskost. Lägg på den inkokta rabarbern och rulla ihop.

Vad tyckte du om receptet?