Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Wokgrönsaker inrullade i omelett

Tunna omeletter fylls med wokade grönsaker. Omeletterna är bra utflyktsmat, stoppa ner dem i pitabröd och droppa över lite soja.

Wokgrönsaker inrullade i omelett
Wokgrönsaker inrullade i omelett
Wokgrönsaker inrullade i omelett

Ingredienser

  • 8ägg
  • salt- 2 krm+1/2 tsk salt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör
  • 500 gwokgrönsaker- vietnamesiska
  • 2 tsksesamolja
  • 1röd spansk peppar
  • 1vitlöksklyfta

Till servering

  • pitabröd
  • japansk soja

Gör så här

  1. 1.Vispa upp äggen, salta 2 krm och peppra. Stek 4 små tunna omeletter i smör i en liten stekpanna ca 17 cm i diameter, gärna med släpplättbeläggning. Ta ca 2 dl smet till varje och stek omeletten 1 minut på varje sida. Låt svalna på bakplåtspapper. 2.Woka grönsakerna i sesamolja i stekpannan 2-3 minuter. Dela och finhacka pepparfrukten. Skala och finhacka vitlöken. Rör ner det i wokblandningen. Smaka av med ca 1/2 tsk salt. Fördela grönsaksfyllningen i omeletterna och rulla ihop.

Vad tyckte du om receptet?