Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En enkel och fräsch rätt som passar lika bra till middag som till lunch!
Skär köttet i tunna skivor och dela tvärs över bitarna. Koka upp 5 dl vatten i en kastrull. Förkoka köttet tre minuter i vattnet. Ta upp det med en hålslev och lägg det i en skål.
Skär av ändarna på gurkan. Dela den längs med, kärna ur med en sked och skär den i en centimeter tjocka skivor. Skala och skär löken i grova tärningar. Skär tomaterna i klyftor och dela dem på mitten. Skala och skär ananasen i sockerbitsstora kuber.
Fräs vitlöken i en kastrull med olja tills den är mjuk. Tillsätt ketchup, vinäger, sweet chilisås, socker och fisksås. Smaka av såsen för rätt balans mellan sött och syrligt.
Hetta upp en wok eller stek- panna med olja på medelvärme. Tillsätt löken och woka den väl. Tillsätt fläskkött och ananas och fortsätt att woka runt. Tillsätt sötsur sås, gurka och tomater. Vänd runt i pannan på lägre värme. Servera med kokt jasminris.
Recept från Mitt kök