Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Denna spännande, sydostasiatiskt inspirerade LCHF-rätt har mandelsmör som främsta fettkälla. Om du inte hittar pak choi i matbutiken går det bra med salladskål.
Skär sellerikålen i klyftor. Skala och skiva rödlöken i tunna klyftor.
Woka kålen och rödlöken i jordnötsolja.
Tillsätt bambuskott, vattenkastanjer, vitlök, lime och ingefära. Droppa över soja och sesamolja. Salta och peppra. Strö över sesamfrön samt färsk koriander.
Mandelsatay: Hacka vitlöken. Koka upp vitlökshack, koriander, sambal oelek, honung, soja och vatten.
Tillsätt mandelsmör och mixade mandlar. Sjud ett par minuter.
Servering: Servera wokrätten med mandelsatayen i en liten skål bredvid.
Recept från Mitt kök