Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Wokad pak choi med bambuskott

Denna spännande, sydostasiatiskt inspirerade LCHF-rätt har mandelsmör som främsta fettkälla. Om du inte hittar pak choi i matbutiken går det bra med salladskål.

Wokad pak choi med bambuskott
Wokad pak choi med bambuskott
Wokad pak choi med bambuskott
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 6 stpak choi-
  • 2rödlökar
  • 1 burkbambuskott
  • 1 burkvattenkastanjer
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5lime- finrivet skal
  • 1 cmingefära- riven
  • 0,5 msksoja
  • 23 dropparsesamolja
  • 2 tsksesamfrö- oskalade
  • 2 mskjordnötsolja- att woka i
  • salt
  • svartpeppar- malen eller chiliflakes
  • koriander- färsk

Mandelsatay

  • 12vitlöksklyftor
  • 0,5 tskkorianderfrö- malt
  • 1 tsksambal oelek
  • 0,5 tskhonung- (hoppa över om du vill undvika söta smaker)
  • 0,5 tsksoja- eller 1 krm salt.
  • 3 dlvatten
  • 1 dlmandelsmör
  • 2 dlmandlar- mixade

Gör så här

  1. Skär sellerikålen i klyftor. Skala och skiva rödlöken i tunna klyftor.

  2. Woka kålen och rödlöken i jordnötsolja.

  3. Tillsätt bambuskott, vattenkastanjer, vitlök, lime och ingefära. Droppa över soja och sesamolja. Salta och peppra. Strö över sesamfrön samt färsk koriander.

  4. Mandelsatay: Hacka vitlöken. Koka upp vitlökshack, koriander, sambal oelek, honung, soja och vatten.

  5. Tillsätt mandelsmör och mixade mandlar. Sjud ett par minuter.

  6. Servering: Servera wokrätten med mandelsatayen i en liten skål bredvid.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök