Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fräsch och snabb wok med spännande smak av citrongräs, thaibasilika och jordnötter. Och förstås, ingefära. Servera med ris.
Skär kycklingköttet i tärningar, cirka 2×2 centi- meter. Hacka vitlöken. Banka lätt på citrongräsets grova del med baksidan av en kniv så frigörs smakerna. Skär citrongräset i mindre bitar.
Blanda kyckling, vitlök, citrongräs, ingefära, fisksås, olja och socker. Låt marinera minst 1 timme.
Klyv chilifrukterna på längden, ta bort kärnor och väggar och strimla chiliköttet. Skär salladslökarna i mindre bitar.
Fräs kycklingen tillsammans med marinaden i en het wok cirka 5 minuter. Blanda i chilin precis mot slutet.
Ta av från värmen. Plocka eventuellt bort citrongräset. Blanda i salladslök och thaibasilika. Strö över böngroddar och jordnötter.
Recept från Mitt kök