Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Wokad kyckling med ingefära

Fräsch och snabb wok med spännande smak av citrongräs, thaibasilika och jordnötter. Och förstås, ingefära. Servera med ris.

Wokad kyckling med ingefära
Wokad kyckling med ingefära
Wokad kyckling med ingefära
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 gkycklingfilé
  • 4vitlöksklyftor
  • 3 stjälkarcitrongräs
  • 3 mskingefära- finhackad
  • 3 mskasiatisk fisksås
  • 4 mskjordnötsolja
  • 1 mskrörsocker
  • 2röda chilifrukter
  • 4salladslökar
  • 11,5 dlthaibasilika- blad
  • 2 dlböngroddar- ca
  • 0,75 dljordnötter- torrostade

Gör så här

  1. Skär kycklingköttet i tärningar, cirka 2×2 centi- meter. Hacka vitlöken. Banka lätt på citrongräsets grova del med baksidan av en kniv så frigörs smakerna. Skär citrongräset i mindre bitar.

  2. Blanda kyckling, vitlök, citrongräs, ingefära, fisksås, olja och socker. Låt marinera minst 1 timme.

  3. Klyv chilifrukterna på längden, ta bort kärnor och väggar och strimla chiliköttet. Skär salladslökarna i mindre bitar.

  4. Fräs kycklingen tillsammans med marinaden i en het wok cirka 5 minuter. Blanda i chilin precis mot slutet.

  5. Ta av från värmen. Plocka eventuellt bort citrongräset. Blanda i salladslök och thaibasilika. Strö över böngroddar och jordnötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök