Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Wok med strimlad kyckling

Wok med strimlad kyckling görs av färdigstrimlade kycklingfiléer som är praktiskt och tidbesparande.

Wok med strimlad kyckling
Wok med strimlad kyckling
Wok med strimlad kyckling
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gkycklingfiléer- strimlade
  • 1ananas
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskrapsolja
  • 1 mskmasalacurry
  • 1 burkkokosmjölk- (400 ml)
  • 1,5 mskkycklingfond- konc
  • 1 msklime- pressad

Garnering

  • sesamfrön- svarta
  • koriander

Tillbehör

  • ris

Gör så här

  1. Skär bort skalet och den grova stocken i mitten på ananasen. Skär fruktköttet i stora bitar. Kärna ur och strimla chilin. Skala och hacka lök och vitlök.

  2. Hetta upp oljan i woken. Tillsätt kyckling, ananas, chili, lök och vitlök och woka under omrörning ca 5 min. Tillsätt curryn och woka ytterligare ca 3 min.

  3. Blanda kokosmjölken med fond och lime. Häll blandningen i woken och låt koka ca 3 min.

  4. Strö sesamfrön och koriander över woken och servera med ris.

Vad tyckte du om receptet?