Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Wok med quorn smaksätts med ume su. Ume su är en vinäger som bildas när man i Japan jäser frukter, t ex plommon. Den är skarpt syrlig och har en god sälta. Kan ersättas med t ex vitvinsvinäger och lite extra salt.
Marinad: Blanda alla ingredienser. Lägg i de frysta quornbitarna och blanda nog. Låt marinera i rumstemperatur ca 1 timme.
Ansa och skär broccolin i buketter och stammen i skivor. Ansa och skär salladslöken i ca 3 cm långa bitar.
Hetta upp oljan i woken. Tillsätt quorn, broccoli, salladslök och cashewnötter och woka under omrörning ca 8 min.
Toppa woken med broccoligroddar och servera med bulgur eller couscous.