Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Wok med quorn

Wok med quorn smaksätts med ume su. Ume su är en vinäger som bildas när man i Japan jäser frukter, t ex plommon. Den är skarpt syrlig och har en god sälta. Kan ersättas med t ex vitvinsvinäger och lite extra salt.

Wok med quornWok med quornWok med quorn
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 gquornbitar- frysta
  • 400 gbroccoli
  • 1 knippasalladslök
  • 2 mskrapsolja
  • 1 dlcashewnötter

Marinad

  • 3 msksoja- japansk
  • 2 mskwasabipasta
  • 2 mskrårössocker
  • 2 mskrapsolja
  • 1,5 mskume su- (japansk vinäger)

Garnering

  • broccoligroddar

Tillbehör

  • bulgur- eller couscous

Gör så här

  1. Marinad: Blanda alla ingredienser. Lägg i de frysta quornbitarna och blanda nog. Låt marinera i rumstemperatur ca 1 timme.

  2. Ansa och skär broccolin i buketter och stammen i skivor. Ansa och skär salladslöken i ca 3 cm långa bitar.

  3. Hetta upp oljan i woken. Tillsätt quorn, broccoli, salladslök och cashewnötter och woka under omrörning ca 8 min.

  4. Toppa woken med broccoligroddar och servera med bulgur eller couscous.

Vad tyckte du om receptet?