Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Wok med persikor & cashew

Servera med jasminris eller glasnudlar.

Wok med persikor & cashew
Wok med persikor & cashew
Wok med persikor & cashew
EXPRESSEN/OVE LINDFORS

Ingredienser

  • 1 kggrönsaker- cirka blandade, som squash, broccoli, haricots verts, paprika, minimajs, svamp, morot
  • 1 bitingefära- färsk, cirka 5 cm
  • 3vitlöksklyftor
  • jordnötsolja
  • 1 burkpersikohalvor- 420 g
  • 5 mskspad- från persikorna
  • 2 mskjapansk soja
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1 dlvatten
  • 3 mskfisksås
  • 1 tsksambal oelek- cirka oelek
  • 2 tskpotatismjöl
  • 1 dlcashewnötter- rostade
  • 11,5 dlsalladslök- strimlad

Gör så här

  1. Ansa grönsakerna och skär i mindre bitar. Skala och hacka ingefäran. Hacka vitlöken.

  2. Hetta upp oljan i en wok. Stek grönsaker, ingefära och vitlök några minuter i omgångar, på hög värme under omrörning.

  3. Lägg tillbaka alla grönsaker i woken. Skär persikorna i klyftor och blanda ner dem.

  4. Rör ihop persikojuice, soja, vinäger, vatten, fisksås, sambal oelek och potatismjöl. Blanda ner redningen i woken och koka upp. Strö över nötter och salladslök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök