Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Wok med ingefära och fläskfilé

Recept på ingefärsdoftande wok med fläskfilé. Hemligheten med en perfekt wok är att steka i en riktigt het wok- eller stekpanna under kort tid. Woka fläskfilén och grönsaker i omgångar.

Wok med ingefära och fläskfilé
Wok med ingefära och fläskfilé
Wok med ingefära och fläskfilé

Fläskfiléwok

  • 600 gfläskfilé
  • 2snackpaprikor
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1rödlök
  • 1purjolök- liten
  • 1 mskrapsolja- + 1 msk
  • 4 dlbroccolibuketter- förvällda

Woksås

  • 3 mskingefära- finriven färsk
  • 3 mskjapansk soja
  • 3 msksweet chilisås
  • 2 msklime- pressad
  • 1 mskostronsås

Garnering

  • 1 dlcashewnötter- rostade
  • 1 mskingefära- strimlad färsk

Gör så här

  1. Sås: Blanda ingredienserna till såsen och låt den stå i rumstemperatur ca 10 min.

  2. Putsa och skiva köttet. Kärna ur och skär paprika och chili i bitar. Skala och strimla rödlöken. Ansa och strimla purjon.

  3. Bryn köttet i omgångar i 1 msk olja i en stor wok. Ta upp på en tallrik.

  4. Skölj ur och torka woken. Fräs paprikan i 1 msk olja och woka under omrörning ca 1 minut. Tillsätt rödlök och fräs ca 1 minut. Tillsätt purjo, chili och broccoli och woka 1-2 min.

  5. Tillsätt köttet, sila över såsen och låt allt bli genomvarmt. Garnera med nötter och finstrimlad ingefära.

Vad tyckte du om receptet?

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!