Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Wok med fläskfilé och svamp

Fläskfiléwok med svamp och messmör får en söt, lite karamellig smak av messmöret.

Wok med fläskfilé och svampWok med fläskfilé och svampWok med fläskfilé och svamp
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 gfläskfilé
  • 250 gsvamp- t ex skogschampinjoner
  • 200 grotselleri
  • 1purjolök
  • 2 mskrapsolja
  • 1 dlmessmör
  • 1 msksoja- kinesisk
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 krukatimjan

Tillbehör

  • färskpotatis- kokt

Gör så här

  1. Putsa och skär fläskfilén i tunna skivor. Ansa och skär svampen i bitar. Skala och finstrimla sellerin. Ansa och skär purjolöken i skivor.

  2. Hetta upp oljan i woken. Woka fläskfilé, svamp, selleri och purjolök under omrörning ca 8 min.

  3. Rör ihop messmör och soja. Krydda med salt och peppar. Blanda ner såsen i woken och rör om.

  4. Hacka hälften av timjanen och blanda ner i woken. Garnera med resten av timjanen. Servera genast med nykokt färskpotatis.

Vad tyckte du om receptet?