Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Wok med bovete, svamp och broccoli

Woka bovete med svamp och broccoli för en god GI-middag. Blanda gärna olika sorters svamp i woken. Det är också gott att kombinera svamp och grönsaker med kyckling- eller fläskfilé.

Wok med bovete, svamp och broccoli
Wok med bovete, svamp och broccoli
Wok med bovete, svamp och broccoli

Ingredienser

  • 2 dlbovete
  • 300 gblandsvamp- t ex skogschampinjoner, ostronskivling, shiitake
  • 1vitlöksklyfta
  • 2rödlökar
  • 3 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 250 gbroccolibuketter- förvällda

Sås

  • 1chili- röd spansk peppar
  • 5 msksoja- japansk
  • 2 mskrisvinäger
  • 1 tsksesamolja
  • 1 mskhoisinsås

Till garnering

  • 1 nypaörter- färska

Gör så här

  1. Tillaga bovetet i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.

  2. Sås: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ingredienserna till såsen.

  3. Ansa och skär svampen i bitar. Skala och skiva vitlök och lök.

  4. Hetta upp hälften av oljan i en wok eller stor stekpanna. Woka svamp och vitlök under omrörning 5–10 min. Krydda med salt och peppar. Ta upp på ett fat så länge.

  5. Fräs löken i resten av oljan ca 3 min. Tillsätt broccolin och fräs 2–3 min. Ta upp lök och broccoli.

  6. Woka bovetegrynen 2–3 min tills de är genomvarma. Blanda i svamp, lök och broccoli. Garnera med örter och servera med såsen.

Vad tyckte du om receptet?