Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Wok bowl med äggnudlar

Perfekt bowl när du vill ha något snabbt och gott att äta. Passar bra att toppa med cashewnötter eller jordnötter. Servera med teriyakisås eller japansk soja.

Wok bowl med äggnudlar
Wok bowl med äggnudlar
Wok bowl med äggnudlar
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 pktäggnudlar
  • 1rödlök
  • 0,25rödkål
  • 2morötter
  • 70 gsockerärter
  • 1paprika
  • 2salladslökar
  • 23 mskrapsolja
  • 2 cmingefära
  • 2vitlöksklyftor- finhackade
  • 2 msktamarisoja
  • 0,51 tsksesamolja

Tillbehör

  • koriander
  • sesamfrön
  • teriyakisås- eller japansk soja

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt förpackningen.

  2. Strimla löken och rödkålen. Skala morötterna och strimla fint. Strimla sockerärterna, paprikan och salladslöken. Woka eller fräs grönsakerna i oljan tills de börjar mjukna.

  3. Riv ingefäran fint och blanda med vitlök, tamarisoja och sesamolja. Blanda ner smaksättningen i grönsakerna.

  4. Servering: Lägg upp nudlar och grönsaker i portionsskålar. Garnera med koriander och strö över sesamfrön. Servera med teriyakisås eller japansk soja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök