Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Willhelms skaldjursplatå

Det är både prisvärt och lyxigt att bjuda på hemgjord skaldjursplatå. Men vilka skaldjur ska man välja? Här är ett tips av Willhelm Edholm, som jobbar på restaurangen Sturehof i Stockholm: ”Det ska vara bra mix av skaldjur. Servera skaldjuren på en bädd av krossad is. Det ska vara rikligt med is, generösa citronklyftor och pigga, fräscha dillvippor”.

Willhelms skaldjursplatå
Willhelms skaldjursplatå
Willhelms skaldjursplatå
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 0,5hummer
  • 0,5krabba
  • 1 näveräkor
  • 2havskräftor
  • 2ostron- gärna olika sorter
  • is
  • dillvippor
  • 1citron- delad i klyftor

Gör så här

  1. Dela hummer och krabba. Knäck klorna. Lägg upp alla skaldjur på en bädd av krossad is. Garnera med dillvippor och citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Det är både prisvärt och lyxigt att bjuda på hemgjord skaldjursplatå. Men vilka skaldjur ska man välja? Här är ett tips av Willhelm Edholm, som jobbar på restaurangen Sturehof i Stockholm: ”Det ska vara bra mix av skaldjur. Servera skaldjuren på en bädd av krossad is. Det ska vara rikligt med is, generösa citronklyftor och pigga, fräscha dillvippor”.

Recept från Mitt kök