Det är både prisvärt och lyxigt att bjuda på hemgjord skaldjursplatå. Men vilka skaldjur ska man välja? Här är ett tips av Willhelm Edholm, som jobbar på restaurangen Sturehof i Stockholm: ”Det ska vara bra mix av skaldjur. Servera skaldjuren på en bädd av krossad is. Det ska vara rikligt med is, generösa citronklyftor och pigga, fräscha dillvippor”.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
0,5hummer
0,5krabba
1 näveräkor
2havskräftor
2ostron- gärna olika sorter
is
dillvippor
1citron- delad i klyftor
Gör så här
Dela hummer och krabba. Knäck klorna. Lägg upp alla skaldjur på en bädd av krossad is. Garnera med dillvippor och citronklyftor.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,5 · 32 röster)
Det är både prisvärt och lyxigt att bjuda på hemgjord skaldjursplatå. Men vilka skaldjur ska man välja? Här är ett tips av Willhelm Edholm, som jobbar på restaurangen Sturehof i Stockholm: ”Det ska vara bra mix av skaldjur. Servera skaldjuren på en bädd av krossad is. Det ska vara rikligt med is, generösa citronklyftor och pigga, fräscha dillvippor”.