Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Wienersnurror med äpple, nötter och mandelmassa

Wienersnurror! Man kan göra underverk med en rulle kyld smördeg. Dessa äppelsnurrorna är även läckra till julkaffet.

Wienersnurror med äpple, nötter och mandelmassa
Wienersnurror med äpple, nötter och mandelmassa
Wienersnurror med äpple, nötter och mandelmassa
Foto: Ulrika Pousette

Wienersnurror

  • 1 rullesmördeg- kyld, (270 g)
  • 100 gmandelmassa
  • 50 gvalnötter
  • 2äpplen- gärna Ingrid Marie
  • 1 tskkanel- mald

Pensling

  • 1ägg

Glasyr

  • 1 dlflorsocker
  • 0,5 mskäppelmust- eller äppeljuice

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Rulla ut smördegen på en skärbräda. Grovriv mandelmassan. Grovhacka nötterna, ta undan lite till garnering. Strö mandelmassa och nötter över degen. Kärna ur och grovriv äpplena. Strö äppelriv och kanel över degen. Rulla ihop till en rulle

  2. Skär rullen i ca 2 cm breda skivor. Lägg dem med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla ovanpå och runt om med uppvispat ägg och strö över de sparade nötterna.

  3. Grädda snurrorna mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler.

  4. Rör ut florsockret med musten. Ringla glasyren på snurrorna och servera dem ljumma.

Vad tyckte du om receptet?