Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Wienerkorvcroissanter

Gör croissanterna matigare genom att baka in en korv i dem. Supergott!

WienerkorvcroissanterWienerkorvcroissanterWienerkorvcroissanter
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1 förpsmördeg- utkavlad
  • 4wienerkorvar
  • 34 dlost- riven
  • 34 tsksenap
  • 1 litetägg
  • 2 msksesamfrö
  • 2 mskpersilja- hackad

Till servering

  • senap
  • srirachasås
  • 200 gcocktailtomater- delade
  • 1 mskolivolja
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Rulla ut smördegen. Dela den i två bitar på bredden. Dela varje bit i två trekanter.

  3. Placera korvarna på kortsidorna av degtrekanterna.

  4. Strö över ost. Klicka över senap. Rulla ihop från kortsidan och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg, strö på sesamfrön och grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter eller tills de blivit gyllengula. Garnera med hackad persilja.

  5. Servera med senap, srirachaketchup och cocktail- tomater blandade med olja, salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök