Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassiska småkakor med syltsnitt och glasyr. Forma mördegen till en längd, gör en skåra i mitten och fyll med hjortronsylt.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop socker och smör med en elvisp. Vispa i ett ägg i taget.
Blanda vetemjöl och hjorthornssalt. Blanda ner vetemjölet, hjorthornssaltet och vaniljsocker i äggsmeten och arbeta till en deg.
Dela degen i tre bitar och rulla till bollar. Forma till tre längder och lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper.
Gör en skåra i mitten av varje längd med lillfingret och fyll skårorna med hjortronsylt.
Grädda längderna i cirka 15 minuter.
Rör ihop florsocker och vatten till en glasyr under tiden.
Ta ut kakorna och ringla glasyr på båda sidorna längs med sylten.
Låt kakorna svalna lite och skär sedan upp dem i 2–2 ½ centimeter breda kakor på snedden.
Recept från Mitt kök