Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Superenkla wienerbröd med vaniljkräm och bär

Enkelt recept på wienerbröd gjorda på smördeg. Köp färdigt marsanpulver, lemoncurd och fast hallonsylt till fyllningen.

Superenkla wienerbröd med vaniljkräm och bärSuperenkla wienerbröd med vaniljkräm och bärSuperenkla wienerbröd med vaniljkräm och bär
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 4smördeg- fryst,gärna coops
  • 1 dlmarsánkräm- tjock, ca
  • 3 msklemon curd
  • 3 mskhallonsylt

Glasyr

  • 3 mskflorsocker
  • 0,5 mskvatten- kallt

Till garnering

  • florsocker
  • jordgubbar

Gör så här

  1. Låt smördegsplattorna ligga i rumstemperatur 20 minuter.

  2. Sätt ugnen på 200 grader.

  3. Dela varje platta i 2 lika stora kvadratiska bitar, 10 cm x 10 cm. Lägg en halv tesked stor klick marsan i mitten på varje degbit. Vik in deghornen i mitten av klicken, så att de överlappar varandra och tryck till så att det bildas en liten fördjupning.

  4. Lägg en teskedsstor klick marsan i fördjupningen i mitten av varje bröd och grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter. Fördela över resten av marsankrämen. Toppa hälften av bullarna med hallonsylt och hälften med lemoncurd.

  5. Låt svalna ca 30 minuter.

  6. Vispa ihop ingredienserna till glasyren och ringla över bröden. Garnera med siktat florsocker och jordgubbar. Servera med resten av marsankrämen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök