Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hembakta wienerbröd tar normalt sin lilla tid att göra. Men det finns genvägar!
Tina smördegsbottnar på en ugnsplåt. Sätt ugnen på 225 grader.
Gör en sats vaniljkräm.
Bred en cirkel vaniljkräm i mitten på varje botten. Vik in några centimeter av varje hörn mot mitten, tryck till. Pensla degen med vispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter eller tills de har fått fin färg.
Låt wienerbröden svalna. Precis före servering, skiva jordgubbar och lägg på wienerbröden.
Vaniljkräm: Blanda alla ingredienserna utom smör och vaniljsockret i en kastrull. Värm upp under omrörning men låt inte krämen koka för då kan den skära sig. Rör tills krämen börjar tjockna. Ta av plattan och häll krämen i en skål. Rör ner smör och vaniljsocker. Klar att breda på wienerbottnarna.
Recept från Mitt kök