Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Wienerbröd med vaniljkräm & jordgubbar


Hembakta wienerbröd tar normalt sin lilla tid att göra. Men det finns genvägar!

Wienerbröd med vaniljkräm & jordgubbar

Wienerbröd med vaniljkräm & jordgubbar

Wienerbröd med vaniljkräm & jordgubbar

MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 6smördegsplattor- frysta
  • 1 satsvaniljkräm- se nedan
  • 1ägg- vispat till pensling

Garnering:

  • jordgubbar- Cirka 1/2 l

Vaniljkräm

  • 0,5 dlmjölk- eller grädde eller blandat 50/50
  • 1 msksocker
  • 1ägg
  • 0,75 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 msksmör
  • 2 tskvaniljsocker- eller ca 1-2 krm äkta vaniljpulver

Gör så här

  1. Tina smördegsbottnar på en ugnsplåt. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Gör en sats vaniljkräm.

  3. Bred en cirkel vaniljkräm i mitten på varje botten. Vik in några centimeter av varje hörn mot mitten, tryck till. Pensla degen med vispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter eller tills de har fått fin färg.

  4. Låt wienerbröden svalna. Precis före servering, skiva jordgubbar och lägg på wienerbröden.

  5. Vaniljkräm: Blanda alla ingredienserna utom smör och vaniljsockret i en kastrull. Värm upp under omrörning men låt inte krämen koka för då kan den skära sig. Rör tills krämen börjar tjockna. Ta av plattan och häll krämen i en skål. Rör ner smör och vaniljsocker. Klar att breda på wienerbottnarna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök