Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Wienerbröd med vaniljkräm & hemgjord chokladsås


Istället för chokladsås kan du hyvla lite mörk choklad över wienerbröden när de fortfarande är varma.

Wienerbröd med vaniljkräm & hemgjord chokladsås

Wienerbröd med vaniljkräm & hemgjord chokladsås

Wienerbröd med vaniljkräm & hemgjord chokladsås

MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 6smördegsplattor- frysta
  • 1 satsvaniljkräm
  • 1ägg- vispat till pensling

Chokladsås:

  • 0,75 dlvatten- eller mjölk
  • 3 msksocker
  • 1 mskkakao- rågad
  • 1 msksmör- rågad
  • florsocker- siktat
  • chokladsås

Gör så här

  1. Tina smördegsbottnar på en ugnsplåt. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Gör en sats vaniljkräm.

  3. Bred ett rektangulärt lager vaniljkräm över bottnarna, spara en bit av kanterna på varje sida. Vik in två av kanterna mot varandra in mot mitten och tryck till.

  4. Pensla kanterna med vispat ägg.

  5. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter eller tills de fått fin färg. Gör under tiden chokladsåsen.

  6. Koka upp vatten, socker och kakao häftigt under ca en halv minut, vispa hela tiden. Ta av från plattan och rör ner smöret.

  7. Låt wienerbröden svalna något. Sikta florsocker och ringla chokladsås över.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök