Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Istället för chokladsås kan du hyvla lite mörk choklad över wienerbröden när de fortfarande är varma.
Tina smördegsbottnar på en ugnsplåt. Sätt ugnen på 225 grader.
Gör en sats vaniljkräm.
Bred ett rektangulärt lager vaniljkräm över bottnarna, spara en bit av kanterna på varje sida. Vik in två av kanterna mot varandra in mot mitten och tryck till.
Pensla kanterna med vispat ägg.
Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter eller tills de fått fin färg. Gör under tiden chokladsåsen.
Koka upp vatten, socker och kakao häftigt under ca en halv minut, vispa hela tiden. Ta av från plattan och rör ner smöret.
Låt wienerbröden svalna något. Sikta florsocker och ringla chokladsås över.
Recept från Mitt kök