Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Wienerbröd med sylt vaniljkräm & nötter


Använd sylt eller marmelad som du har hemma i skafferiet och gör ett härligt fat med blandade smaker. Gott att strö lite nöthack på vissa wienerbröd.

Wienerbröd med sylt vaniljkräm & nötter

Wienerbröd med sylt vaniljkräm & nötter

Wienerbröd med sylt vaniljkräm & nötter

MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 6smördegsplattor- frysta
  • 1 satsvaniljkräm
  • 1,5 dlsylt- skogsbär, hallon eller aprikos
  • 1ägg- vispat till pensling
  • florsocker- siktat
  • nötter- lite hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tina smördegsbottnar på en ugnsplåt. Stansa ut runda formar när degen tinat.

  2. Gör en sats vaniljkräm.

  3. Klicka ett lager vaniljkräm i mitten på varje botten. Klicka på en sked sylt. Sylten kan även läggas på efter gräddning. Viss sylt kan bli lite ful i ugnen. Men då kan man lägga ett tunt fint lager över. Pensla kanterna med vispat ägg. Strö eventuellt lite hackade nötter över.

  4. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter eller tills de fått fin färg. Låt de svalna och sikta florsocker över precis före servering

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök