Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Wienerbröd med mandelmassa & plommon


Använd färdig smördeg!

Wienerbröd med mandelmassa & plommon

Wienerbröd med mandelmassa & plommon

Wienerbröd med mandelmassa & plommon

MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 6smördegsplattor- frysta
  • 100 gmandelmassa
  • 23 mskmjölk
  • 4plommon- cirka
  • 0,5 dlmandel
  • 0,5 dlhonung- cirka, kan uteslutas

Gör så här

  1. Tina smördegsbottnar på en ugnsplåt. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Mosa mandelmassa tillsammans med mjölk, lite i taget tills den blir lite krämig. Stryk ut ett lager mandelmassa i mitten på varje botten. Vik ihop två av kanterna med spetsen mot varandra in mot mitten. Tryck till.

  3. Skiva plommon, hacka mandel och lägg på varje sida av wienerbrödet. Ringla honung över.

  4. Pensla kanterna med ägg. Baka i ugnen i 225 grader tills wienerbröden ser frasiga ut, cirka 8-10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök