Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Snabb och sötsyrlig lemon curd. Majsenan gör att det går lite fortare för curden att tjockna och du kan dra ner lite på smöret. Vill du inte använda majsena, öka på smöret till 75-100 g. Curden räcker till fler wienerbröd än i receptet, men när du ändå gör den är det smart att passa på att göra en liten burk med festligt pålägg för andra dagar.
Tina smördegsbottnar på en ugnsplåt. Sätt ugnen på 225 grader. Gör lemoncurden.
Pressa citronsaft och blanda tillsammans med socker och smör i en kastrull. Rör ner majsena. Vispa ihop äggen och rör ner dem i vätskan.
Värm upp blandningen under omrörning tills den tjocknat men låt den inte koka.
Ta kastrullen från plattan.
Bred en cirkel av lemon curd i mitten på varje botten. Vik in några centimeter av hörnen mot mitten, tryck till. Pensla degen med vispat ägg. Grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter eller tills de har fått fin färg.
Låt wienerbröden svalna. Precis före servering garnera med hallon och sikta florsocker och kanske dekorera med kvist citronmeliss.
Recept från Mitt kök