Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Whoopies med två fyllningar: Mint och nougat

Recept på helt underbara små whoopies (chokladkakor) med mint- och nougatfyllning. Vill du göra bara en av fyllningarna dubblerar du bara ingredienserna till den.

Whoopies med två fyllningar: Mint och nougat
Whoopies med två fyllningar: Mint och nougat
Whoopies med två fyllningar: Mint och nougat
Recept på whoopies med två jättegoda fyllningar – mint och nougat. Foto: Inge Skovdal

Ingredienser

  • 125 gchoklad- mörk (70 %)
  • 125 gsmör
  • 3ägg
  • 2,5 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 4 dlvetemjöl
  • 0,5 dlkakao
  • 0,5 tskbakpulver

Pepparmintscrème

  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 1,5 dlflorsocker
  • 0,5 mskmjölk
  • 0,5 tskpepparmintsarom

Nougatcrème

  • 75 gnougat- mjuk, rumsvarm
  • 2 mskvispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i en kastrull.

  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i äggpöset. Tillsätt chokladsmöret och rör till en jämn smet. Ställ i kylen ca 20 min.

  3. Rulla degen till ca 56 kulor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Tryck till kakorna något. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kakorna kallna på galler.

  4. Pepparmintscrème: Vispa smör, florsocker, mjölk och arom till en luftig crème. Bred crèmen på sju kakor. Lägg en kaka på varje och tryck ihop.

  5. Nougatcrème: Vispa ihop nougat och grädde till en jämn smet, gärna med elvisp. Bred crèmen på sju kakor. Lägg på resten av kakorna och tryck ihop.

Vad tyckte du om receptet?