Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Whiskytryffel

Kaffe och tryffel är aldrig fel. Halvera receptet eller förvara i kylskåp för kommande stunder. Byt gärna ut whiskyn mot din egen favorit.

Whiskytryffel
Whiskytryffel
Whiskytryffel
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 350 gchoklad- 60-65%
  • 60 gwhisky- (4 msk) god
  • 120 gsmör
  • 100 gmandelmjöl
  • 80 gflorsocker
  • 1 dlchoklad- hackad eller riven att rulla tryfflarna i.

Gör så här

  1. Värm vatten i en kastrull och använd en passande skål till vattenbadet.

  2. Hacka chokladen fint. Lägg chokladen i skålen över vattenbadet. Rör med en plast eller träslev, så att chokladen inte bränner i botten. Tillsätt whiskyn och fortsätt röra.

  3. Blanda florsocker och mandelmjöl. Dela smöret i små kuber. När chokladen smält, klickas smöret i lite i taget och rörs in i smeten. När smöret smält ned, blandas mandelmjöl och florsocker ned. Blanda till en homogen massa.

  4. Ta bort skålen från kastrullen och låt svalna. Forma sedan små tryfflar, som rullas i den hackade eller rivna chokladen. Lägg i en burk och varva med smörgåspapper. Häll den hackade chokladen över tryfflarna. Förvara i kyl men ta fram och rumstemperera före servering, så smakar de mer.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök