Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kaffe och tryffel är aldrig fel. Halvera receptet eller förvara i kylskåp för kommande stunder. Byt gärna ut whiskyn mot din egen favorit.
Värm vatten i en kastrull och använd en passande skål till vattenbadet.
Hacka chokladen fint. Lägg chokladen i skålen över vattenbadet. Rör med en plast eller träslev, så att chokladen inte bränner i botten. Tillsätt whiskyn och fortsätt röra.
Blanda florsocker och mandelmjöl. Dela smöret i små kuber. När chokladen smält, klickas smöret i lite i taget och rörs in i smeten. När smöret smält ned, blandas mandelmjöl och florsocker ned. Blanda till en homogen massa.
Ta bort skålen från kastrullen och låt svalna. Forma sedan små tryfflar, som rullas i den hackade eller rivna chokladen. Lägg i en burk och varva med smörgåspapper. Häll den hackade chokladen över tryfflarna. Förvara i kyl men ta fram och rumstemperera före servering, så smakar de mer.
Recept från Mitt kök