Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Whiskymarinerad oxfilé

Recept på whiskymarinerad oxfilé. Entrecôte är ett utmärkt alternativ till oxfilé.

Whiskymarinerad oxfilé
Whiskymarinerad oxfilé
Whiskymarinerad oxfilé
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 10 skivoroxfilé- (à 125 g)
  • 1 tsksalt

Marinad

  • 4vitlöksklyftor
  • 3 msksoja- kinesisk
  • 1,5 msksirap- ljus
  • 1,5 mskbalsamvinäger
  • 2 tskingefära- mald
  • 1 msktomatpuré
  • 1,5 dlolivolja
  • 5 mskbourbon- (whiskey)

Gör så här

  1.  Marinad: Skala och pressa vitlöken. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Häll den över köttet. Täck och låt stå kallt ca 12 timmar.

  2. Torka eventuellt av köttet och salta sparsamt. Grilla 2–4 min på varje sida beroende på biffens tjocklek och gästernas önskemål.

Vad tyckte du om receptet?