Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Whiskygriljerad skinka

Satsa på en färdigkokt skinka och piffa till den med en god griljering.

Whiskygriljerad skinkaWhiskygriljerad skinkaWhiskygriljerad skinka
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1 stfärdigkokt skinka
  • 1 stäggula
  • 2 msksenap- grov och söt
  • 1 mskfransk senap
  • 2 mskmuscovadosocker- mörkt
  • 1 mskwhisky
  • 1,5 dlströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär bort eventuell svål från skinkan.

  2. Rör samman äggula, senapssorterna, whisky och socker.

  3. Lägg skinkan på galler i ugnssäker form. Bred ut smeten jämnt över skinkan. Strö över ströbröd. Griljera mitt i ugn i 15–20 minuter eller tills griljeringen börjar få en fin färg.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök