Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Whiskey sour – recept

Whiskey sour är en klassiker bland whiskey- och bourbondrinkar. Den är enkel att göra och perfekt om du gillar syrliga drinkar. Välj en bra bourbon när du blandar din whiskey sour- då fungerar den att använda i andra drinkar.

Whiskey görs på olika råvaror - råg, korn, majs eller vete t ex, - beroende på varifrån den kommer och heter också olika beroende på innehåll.

Bourbon är en whiskeytyp gjord på minst 51 procent majs.

Whiskey sour – receptWhiskey sour – receptWhiskey sour – recept
Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 10 clbourbon
  • 6 clcitronjuice- färskpressad
  • 4 clsockerlag
  • 2äggvitor
  • evAngostura bitter- några droppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en shaker och skaka utan is.

  2. Tillsätt sedan is i shakern och skaka tills drinken blir väl kyld.

  3. Sila upp i kylda coupetteglas, eller andra cocktailglas, gärna på fot.

  4. Valfritt: Toppa med några droppar angostura bitter. Klart.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Så blandar du en klassisk Old fashioned 

Läs också: Enkelt recept på Dry martini