Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på whiskey sour med ingefära och clementin. Drinken är både syrlig och söt med ett vuxet sting av ingefära. Skaka 2 drinkar i taget.
Skölj clementinen noga i ljummet vatten. Skär 2 bitar av det yttersta skalet av clementinen. Blanda clementinsaft, citronsaft och honung i en drinkmixer. Rör med en lång sked så att honungen löses upp.
Pressa saften ur ingefäran med hjälp av en vitlökspress. Tillsätt whiskey och Fernet-Branca. Skaka samman.
Gnid en bit clementinskal runt kanten på varje glas och lägg i isbitar. Häll upp drinken över isbitarna. Garnera med mynta.