Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Whiskey sour med ingefära och clementin

Recept på whiskey sour med ingefära och clementin. Drinken är både syrlig och söt med ett vuxet sting av ingefära. Skaka 2 drinkar i taget.

Whiskey sour med ingefära och clementinWhiskey sour med ingefära och clementinWhiskey sour med ingefära och clementin
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 8 clwhiskey- utan rökighet t ex blended malt eller bourbon
  • 1clementin
  • 4 clcitron- pressad
  • 4 clflytande honung
  • 2 cmingefära- skalad
  • 2 clFernet Branca- eller annan bitter, t ex Amaro
  • is

Garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Skölj clementinen noga i ljummet vatten. Skär 2 bitar av det yttersta skalet av clementinen. Blanda clementinsaft, citronsaft och honung i en drinkmixer. Rör med en lång sked så att honungen löses upp. 

  2. Pressa saften ur ingefäran med hjälp av en vitlökspress. Tillsätt whiskey och Fernet-Branca. Skaka samman.

  3. Gnid en bit clementinskal runt kanten på varje glas och lägg i isbitar. Häll upp drinken över isbitarna. Garnera med mynta.

Vad tyckte du om receptet?