Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Weisswurst

Pröva att göra din egen korv! Servera gärna korvarna med tillbehör som till exempel surkål, potatispuré, äppelchutney och senap.

WeisswurstWeisswurstWeisswurst
PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 850 gkalvstek
  • 650 gspäck
  • 500 gis
  • 0,5 dlsalt
  • 1 dlbladpersilja
  • 0,5 tskvitpeppar
  • 1 tskcolman's (ej pulver)
  • 0,5citron- skalet
  • 1 påsegrisfjälster

Gör så här

  1. Skär köttet i mindre bitar cirka 4 x 4 centimeter och håll temperaturen låg, under 10 grader.

  2. Mal köttet och späcket på den fina hålsidan i en köttkvarn/hushålls- maskin och ställ i frysen.

  3. Krossa isen till snö.

  4. Blanda salt med det kalla köttet och isen. Mal eventuellt en gång till.

  5. Blanda smeten 10–20 minuter i blandaren tills smeten blir homogen och tillsätt under tiden de sista kryd- dorna till korvsmeten.

  6. Provstek en klick av smeten för att kontrollera smak och konsistens.

  7. Stoppa korven.

  8. Sjud korven i vatten, smaksatt med lök, vitpeppar och lagerblad i 15–20 minuter. Innertemperaturen på korven ska nå upp till 68 grader.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök