Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pröva att göra din egen korv! Servera gärna korvarna med tillbehör som till exempel surkål, potatispuré, äppelchutney och senap.
Skär köttet i mindre bitar cirka 4 x 4 centimeter och håll temperaturen låg, under 10 grader.
Mal köttet och späcket på den fina hålsidan i en köttkvarn/hushålls- maskin och ställ i frysen.
Krossa isen till snö.
Blanda salt med det kalla köttet och isen. Mal eventuellt en gång till.
Blanda smeten 10–20 minuter i blandaren tills smeten blir homogen och tillsätt under tiden de sista kryd- dorna till korvsmeten.
Provstek en klick av smeten för att kontrollera smak och konsistens.
Stoppa korven.
Sjud korven i vatten, smaksatt med lök, vitpeppar och lagerblad i 15–20 minuter. Innertemperaturen på korven ska nå upp till 68 grader.
Recept från Mitt kök