Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Weisswurst

Pröva att göra din egen korv! Servera gärna korvarna med tillbehör som till exempel surkål, potatispuré, äppelchutney och senap.

Weisswurst
Weisswurst
Weisswurst
PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 850 gkalvstek
  • 650 gspäck
  • 500 gis
  • 0,5 dlsalt
  • 1 dlbladpersilja
  • 0,5 tskvitpeppar
  • 1 tskcolman's (ej pulver)
  • 0,5citron- skalet
  • 1 påsegrisfjälster

Gör så här

  1. Skär köttet i mindre bitar cirka 4 x 4 centimeter och håll temperaturen låg, under 10 grader.

  2. Mal köttet och späcket på den fina hålsidan i en köttkvarn/hushålls- maskin och ställ i frysen.

  3. Krossa isen till snö.

  4. Blanda salt med det kalla köttet och isen. Mal eventuellt en gång till.

  5. Blanda smeten 10–20 minuter i blandaren tills smeten blir homogen och tillsätt under tiden de sista kryd- dorna till korvsmeten.

  6. Provstek en klick av smeten för att kontrollera smak och konsistens.

  7. Stoppa korven.

  8. Sjud korven i vatten, smaksatt med lök, vitpeppar och lagerblad i 15–20 minuter. Innertemperaturen på korven ska nå upp till 68 grader.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök