Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Wasabitartelett med ingefära

Japansk grön pepparrot från tub ger fin smak åt mjölkdressingen som Magnus skummar med en sifon. Utan sifon blir den smaksatta mjölken fin dressing.

Wasabitartelett med ingefäraWasabitartelett med ingefäraWasabitartelett med ingefära

Pajbotten

  • 1,5 dlvetemjöl
  • 60 gsmör- kallt
  • 0,5 tsksalt
  • 1,5 mskvatten- kallt

Varma grönsaker

  • 2 dlinoki-svamp
  • 2 dlknippmorötter- små, i tunna skivor
  • 2 dlsalladslök- strimlad, eller purjolök
  • 0,5gurka- skalad, urkänad och skivad
  • 2 dlstjälkselleri- skivad
  • 1 msksmör
  • 2 mskingefära- picklad, sushi gari
  • 3 krmsalt

Wasabidressing

  • 4 mskmjölk- eller eventuellt matlagningsyoghurt
  • 0,5 tskwasabi- japansk grön pepparrot från tub
  • 1 tskcitron- pressad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop mjöl, smör och salt till pajdegen och tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Gör den gärna i matberedare. Kyl den eventuellt en stund.

  2. Kavla ut degen mellan plast och ta ut rundlar med t ex ett glas. Lägg rundlarna på bakplåtspapper, nagga och grädda dem 10-15 min mitt i ugnen.

  3. Skala, putsa och skiva svamp- och grönsaksingredienserna.

  4. Smörfräs dem utan att ge färg, blanda ner den picklade ingefäran och salta.

  5. Skumma eller blanda mjölken med wasabi och citron.

  6. Lägg upp grönsakerna på pajbottnarna och toppa med wasabiskum eller -dressing.

Vad tyckte du om receptet?