Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den japanska pepparroten wasabi är en härlig smaksättare till laxen. Rätten passar lika bra till vardag som till fest!
Blanda ingredienserna till såsen.
Borsta potatisen ren och skär i klyftor. Blanda potatisklyftor, olja, sesamfrö och salt i en bunke. Häll över på en plåt med bakplåtspapper.
Baka i mitten av ugnen på 225 grader i 5–8 minuter.
Pressa limesaft över laxen och salta. Lägg på plåten, bredvid potatisen. Bred över en del av såsen.
Fortsätt steka i mitten av ugnen tills laxen precis är klar och potatisen är mjuk, 18–20 minuter.
Strö över strimlad koriander och servera med resten av såsen.
Recept från Mitt kök