Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Wasabilax med sötpotatis

Den japanska pepparroten wasabi är en härlig smaksättare till laxen. Rätten passar lika bra till vardag som till fest!

Wasabilax med sötpotatis
Wasabilax med sötpotatis
Wasabilax med sötpotatis
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 800 glaxfilé- av mittbiten, jämntjock
  • 1 kgsötpotatis
  • 2 msksolrosolja
  • 3 msksesamfrö- gärna svart
  • flingsalt
  • 1lime- saften
  • koriander- färsk

Wasabisås

  • 2 dlcrème fraiche
  • 4 krmwasabipasta
  • 1lime- rivet skal
  • 1 dlpurjolök- finstrimlad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till såsen.

  2. Borsta potatisen ren och skär i klyftor. Blanda potatisklyftor, olja, sesamfrö och salt i en bunke. Häll över på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Baka i mitten av ugnen på 225 grader i 5–8 minuter.

  4. Pressa limesaft över laxen och salta. Lägg på plåten, bredvid potatisen. Bred över en del av såsen.

  5. Fortsätt steka i mitten av ugnen tills laxen precis är klar och potatisen är mjuk, 18–20 minuter.

  6. Strö över strimlad koriander och servera med resten av såsen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök