Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Wasabikarré

Hemligheten med detta recept är wasabismöret. Ett optimalt tillbehör att ha på lut i frysen och använda till grillade rätter med kött eller fisk.

Wasabikarré
Wasabikarré
Wasabikarré
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 600 gfläskkarré- i skivor utan ben
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 tskrapsolja

Wasabismör

  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 1 tskwasabipasta
  • 2 mskpersilja- finhackad
  • 1 krmsalt

Tillbehör

  • 250 grisnudlar
  • 50 gsalladslök- finstrimlad

Gör så här

  1. Kryddsmör: Blanda smör med wasabi, persilja och salt. Rulla in i en bit smörpapper till en korv och lägg i frysen.

  2.  Ta ut köttet ur kylskåpet i god tid innan det ska grillas. Det blir bäst om det är rumsvarmt när det läggs på grillen.

  3. Krydda karréskivorna med salt och peppar och grilla på inte alltför hög värme ca 5 min på varje sida beroende på hur tjocka skivorna är. Låt skivorna vila 1 minut innan de serveras med nykokta nudlar, strimlad salladslök och en skiva wasabismör på toppen.

Vad tyckte du om receptet?