Recept av Petra Pettersson och Cecilia Lundin
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på wasabihalstrad lax med yuzumajonnäs. Välj lax av bästa kvalitet, till exempel Salma eller Fröja. Det är också gott att användatonfisk i rätten.
Lägg laxen i frysen och låt den bli genomfryst. Ta ut och låt den tina något.
Mixa wasabinötterna till ett fint smul. Vänd laxen i hälften av smulet. Stek laxen runt om i olja ca 20 sekunder på varje sida i en het stekpanna. Strö över flingsalt och vänd fisken i resterande wasabismul. Skär laxen i 1–2 cm tjocka skivor. Lägg dem med snittytan ner på ett fat.
Skala, kärna ur och fintärna gurkan. Ansa och finstrimla salladslöken. Blanda gurka och lök med vinäger och socker.
Rör ihop majonnäsen med yuzun. Krydda med salt och peppar.
Spritsa eller klicka på majonnäsen. Strö över gurksallad och furikake.
Recept av Petra Pettersson och Cecilia Lundin