Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Wasabicheesecake

Recept på wasabicheesecake med löjrom.

Wasabicheesecake
Wasabicheesecake
Wasabicheesecake
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 200 gdigestivekex- gärna osötade
  • 75 gsmör

Fyllning

  • 3gelatinblad
  • 300 gphiladelphia
  • 3 dlcrème fraiche
  • 0,5 burkwasabipasta- (à 45 g)
  • 0,75 tsksalt

Garnering

  • 200 glöjrom

Gör så här

  1. Krossa kexen i en matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut blandningen i ett jämnt lager i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och ställ i kylen.

  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa samman ost och creme fraiche till en slät smet. Smaksätt med wasabi och salt. Värm lite av wasabismeten i en kastrull tillsammans med gelatinbladen. Rör ner blandningen i resten av smeten.

  3. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Ställ i kylen ca 2 timmar tills cheesecaken stelnat.

  4. Bred på löjrom vid servering.

Vad tyckte du om receptet?