Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Wasabiaioli

I tångsalladen går det bra att använda olika typer av alger. Vi har valt laitue de mer, havssallad. Mizunasallad ingår också och det är en asiatisk kålväxt - finns inte den att tillgå går det bra att ta rucolasallad

som har en något pepprig smak.

Wasabiaioli
Wasabiaioli
Wasabiaioli

Ingredienser

  • 150 gharicots de mer- aitue de mer eller nori
  • 0,5 mskolja- till stekning
  • 8cocktailtomater
  • 1 knippamizunasallad- eller rucolasallad
  • 1citron
  • 500 gskaldjur- blandade, kokta, t ex räkor, musslor, havskräftor, ostron

Ingefärsvinägrett

  • 2 mskrisvinsvinäger- eller äppelcidervinäger
  • 1 mskhonung- flytande
  • 1 dlrapsolja
  • 1,5 tskingefära- riven
  • 1vitlök- klyfta, finhackad
  • 0,5schalottenlök- finhackad
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar

Wasabiaioli

  • 1 mskvinäger
  • 2äggulor
  • 2 dlrapsolja
  • 1,5 tskwasabi
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Sallad: Vänd tången i en het panna med lite olja ca 1 min och låt svalna. Dela tomaterna och ansa salladen. Skär citronen i skivor.

  2. Ingefärsvinägrett: Blanda risvinäger, honung och rapsolja. Smaksätt med ingefära, vitlök, lök, salt och peppar.

  3. Wasabiaioli: Vispa vinäger och äggulor. Droppa i oljan och vispa kraftigt under tiden. Smaksätt med wasabi och salt.

  4. Blanda salladen och vänd den i ingefärsvinägretten. Blanda ner skaldjuren och servera med citron och wasabiaioli.

Vad tyckte du om receptet?