Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Wasabi- och sesamgrillad tonfisk med melon- och avokadosallad  

Wasabi- och sesamgrillad tonfisk med melon- och avokadosallad är en festlig sommarrätt. Det är viktigt att inte grilla tonfisk för länge, då blir fiskköttet torrt och tråkigt. 1 minut räcker.

Wasabi- och sesamgrillad tonfisk med melon- och avokadosallad  
Wasabi- och sesamgrillad tonfisk med melon- och avokadosallad  
Wasabi- och sesamgrillad tonfisk med melon- och avokadosallad  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 600 gtonfiskfilé- i bit, ASC- eller MSC-märkt
  • 1 mskolivolja
  • 2 tsksesam- och wasabikrydda- Santa Maria
  • 0,5 tsksalt

Sallad

  • 500 ggaliamelon
  • 500 gvattenmelon
  • 300 gfetaost
  • 2avokador
  • 1 mskolivolja
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 1lime
  • 1 krukakoriander
  • 1 krukamynta

Gör så här

  1. Skär tonfisken i två tjocka bitar. Skär varje bit mitt itu så att det bildar fyra avlånga bitar. Blanda bitarna med olja och panera i kryddblandningen. Krydda med salt.

  2. Grilla tonfisken direkt över glöd ca 1 minut på varje sida.

  3. Sallad: Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Bryt fetaosten i bitar. Halvera avokadon och tärna den. Blanda melon och avokado med olja och lägg på tallrikar. Krydda med peppar. Toppa med skivad tonfisk och fetaost. Garnera med limeklyftor och örter.

Vad tyckte du om receptet?