Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Wasabi- och sesamgrillad tonfisk med melon- och avokadosallad är en festlig sommarrätt. Det är viktigt att inte grilla tonfisk för länge, då blir fiskköttet torrt och tråkigt. 1 minut räcker.
Skär tonfisken i två tjocka bitar. Skär varje bit mitt itu så att det bildar fyra avlånga bitar. Blanda bitarna med olja och panera i kryddblandningen. Krydda med salt.
Grilla tonfisken direkt över glöd ca 1 minut på varje sida.
Sallad: Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Bryt fetaosten i bitar. Halvera avokadon och tärna den. Blanda melon och avokado med olja och lägg på tallrikar. Krydda med peppar. Toppa med skivad tonfisk och fetaost. Garnera med limeklyftor och örter.