Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Walnut snowball

Små knapriga mördegskakor med valnötter och smak av vanilj. Pudra över florsocker när de är färdiggräddade och har fått svalna något. När kakorna har svalnat helt pudrar du dem ytterligare en gång.

Walnut snowball
Walnut snowball
Walnut snowball
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 3,75 dlvalnötter
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 krmsalt
  • 115 gsmör

Att pudra med

  • 4 mskflorsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 155 grader.

  2. Mixa valnötterna i en mixer.

  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tärna smöret och blanda ihop med de torra ingredienserna till en deg. Forma små runda bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 35 minuter.

  5. Ta ut och låt svalna några minuter. Pudra med florsocker.

  6. Låt kakorna svalna helt och pudra ytterligare en gång med florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök